Serie: "Een makje zonder pakje!"

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 13:44

Op mijn website begin ik met de serie "Een makje zonder pakje!". Zoals ik in de 'over mij' pagina al vertelde kook ik al jaren zonder pakjes en zakjes. Heel vaak is een pakje in mijn ogen onzin bijvoorbeeld een pakje voor boerenomelet met prei en paprika, zelf toevoegen ei, prei en paprika... Ook zitten daar allerlei ingrediënten in waarvan ik niet wist dat ze bestonden en tjokvol onnodige suikers en zout.

 

De pakjes en zakjes worden al jaren aangeprezen als gemakkelijk en snel. Niets is minder waar, de meeste gerechten zoals wereldgerechten maak je zonder pakje net zo snel klaar. Je moet hierbij ook gewoon de ingrediënten zoals kipfilet snijden, het gaat dus eigenlijk alleen om het sausje. Wanneer je een aantal potjes kruiden en basisingrediënten in huis hebt maak je dit gemakkelijk zelf en dat wil ik laten zien met deze serie! 

 

Toch krijg ik ook vaak de opmerking: maar je gebruikt wel bouillonblokjes en tomaten uit blik of een zakje boemboe van de toko. Ik ben er niet fel tegen wanneer het handige smaakversterkers zijn en wanneer het te tijdrovend is zoals het maken van bladerdeeg. Het is wat mij betreft een balans tussen gemak en onzin ingrediënten. 

 

Van welk pakje zou jij graag een recept willen zien op Wik Kookt? Laat het weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Janneke
5 jaar geleden

Ik zou graag een recept willen zien van het honig pakje: mexicaanse wraps, tomatensoep of franse uiensoep.

Jelmer Dijkstra
5 jaar geleden

https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjy3JTq8eHkAhXSLFAKHSbrDH4Qjhx6BAgBEAI&url=https%3A%2F%2Fwww.ah.nl%2Fproducten%2Fproduct%2Fwi232605%2Fknorr-pastagerecht-al-pesto&psig=AOvVaw0n6JnhdW1nlH8lo_B8As_c&ust=1569154406361206

Johan en Saskia
5 jaar geleden

Chicken tonight 🐔😄

Zita Jonkers
5 jaar geleden

Kip Madras van Knorr

Maak jouw eigen website met JouwWeb