Taco's

Het is weer tijd voor een recept in het kader van 'makje zonder pakje!'. Dit recept is zo simpel, daar heb je echt geen kruidenmix voor nodig en tegenwoordig kun je tacoschelpen ook makkelijk los verkrijgen. Welk recept zou jij graag willen zien in de serie; 'Makje zonder pakje'?

Lees meer »

Penne pesto

Ik heb weer een lekker simpel en snel pasta gerecht voor jullie bedacht. Geloof het of niet maar dit simpele gerecht is dus ook als maaltijdpakje te koop. Nergens voor nodig met deze verse ingrediënten heb je veel meer smaak! Dit gerecht is vegetarisch maar je kunt ook stukjes kipfilet toevoegen wanneer je dit niet wil. 

Lees meer »

Nacho ovenschotel

Taco's worden vaak gemaakt met een maaltijdpakket. Dat hoeft helemaal niet en aangezien ze niet overal los taco's verkopen, daarom een leuke twist! Een nacho ovenschotel, veel makkelijker geen gedoe met taco's die stuk gaan en moeilijk eetbaar zijn!

Lees meer »

Quesadilla

Quesedilla is een soort tosti maar dan met wraps. Je kunt het serveren als een snack of als maaltijd met een lekkere salade erbij. Deze Quesadilla is makkelijk en snel te maken, je kunt hem onder een grill doen maar ook gewoon in een koekenpan!

Lees meer »

Spaghetti Carbonara

Het is je misschien al opgevallen maar wij zijn gek op pasta! Dit is één van de recepten die ik wel 100 keer heb gemaakt en het recept steeds heb aangepast. Voorheen deed ik het nog met hele eieren en room, maar dan krijg je van die ei stukjes tussen je pasta. Inmiddels is dit recept perfect en kan ik hem ook met jullie delen. 

Lees meer »

Kip madras

Een typisch recept wat vaak met een pakje gemaakt wordt. Dit is echter het echte Indiase recept. Naar mijn mening veel lekkerder, je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Serveer met rijst en naanbrood en smullen maar!

Lees meer »

Pasta all'arrabbiata

Dit pasta recept is een vegetarisch recept wat pit krijgt door het pepertje. Je kunt hier elke pasta voor gebruiken. Ik gebruikte de farfalle pasta (vlindertjes) in de kleuren van de Italiaanse vlag die Jelmer speciaal voor mij had meegenomen uit Italië.  Nogmaals bedankt Jelmer, het zag er leuk uit! 

Lees meer »

Mexicaanse wraps

Ik maak elke week een weekmenu zodat ik niet hoef na te denken wat we iedere dag moeten eten. Het voordeel is dat we hierdoor vaak nieuwe recepten proberen en gezonder eten. Boodschappen doen is ook echt niet mijn hobby, dus nog een voordeel! Echter kun je verse groente en vlees niet een week vooruit kopen, daarom zijn de laatste dagen vaak gevuld met AVG (aardappels vlees groente uit de vriezer) of dit recept voor wraps. Het gerecht is vegetarisch maar je kunt er ook gehakt aan toevoegen. Deze ingrediënten heb ik altijd in huis en dit gerecht heb ik in een kwartiertje op tafel. Heerlijk na een week hard werken!

Lees meer »

Lasagne

Ik heb er lang over gedaan om een recept te schrijven wat het pakje kan vervangen. In mijn ogen moet het namelijk ook snel op tafel komen, want dat is het gemak van zo'n pakje. Elke keer als ik een recept maakte wat snel klaar was miste ik de smaak. Dus om dicht bij mezelf te blijven hierbij een traditioneel recept voor een heerlijke lasagne. Dit recept zet je niet in een half uur op tafel maar het smaakt heerlijk en je hoeft geen suiker toe te voegen om het proces te versnellen. 

Lees meer »

Kip siam

Dit is zo'n typisch wereldgerecht wat ik vroeger bij mijn ouders thuis wel klaarmaakte uit een pakje. Toen ik op mijzelf woonde lukte het mij maar niet om dit gerecht na te bootsen, maar na veel proberen is dit recept ontstaan. Dit recept is ook heel geschikt voor kinderen. Wij maken het gerecht vaak pittiger door er nog een rode peper aan toe te voegen of een theelepel sambal. 

Lees meer »

Tagliatelle roomsaus

De meeste pakjes worden gebruikt voor sauzen bijvoorbeeld voor een roomsaus. Het maken van een saus is eigenlijk heel makkelijk: met bloem, boter en vocht krijg je een saus of gebonden soep. Dit recept is dan ook heel snel en simpel! Mocht je toch zin hebben om uit te pakken in het weekend dan kun je de tagliatelle zelf maken, de pasta is dan net zo lekker als in Italië. Dit is het basisrecept, je kunt hiermee natuurlijk variëren. Probeer het eens met broccoli, champignons of garnalen!

Lees meer »

Bami met satésaus

Bami is toch één van die gerechten die je snel klaar maakt maar toch ook vaak met een zakje bamimix want hoe krijg je nou die bamismaak aan de baminestjes? Je kunt een zakje boemboe kopen bij de toko, dat smaakt al minder chemisch maar het lekkerste is met je eigen kruiden! Bami is heel veelzijdig dus varieer er lekker op los met champignons, kip, varkensvlees of een ei! Hier is het basisrecept met zelfgemaakte satésaus. Zoals je kunt zien heb je voor de bami zelf maar een paar potjes kruiden nodig, die grote fles is mijn favoriete ketjap (merk A) die te koop is bij o.a. een toko, de Jumbo en Albert Heijn.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb