Carpaccio pasta salade

De komende week krijgen we nog lekkere temparaturen. Je kunt dit recept als maaltijdsalade maken voor 2 personen maar het is ook lekker bij een barbecue. Het is in een mum van tijd klaar en een smaakbommetje! Wil je de salade vegetarisch maken? Vervang de carpaccio dan door zongedroogde tomaten.

Lees meer »

Bladerdeeg worstjes

Een lange tijd konden we niet meer gezellig met elkaar afspreken, en goh wat heb ik dat gemist! Gelukkig zijn de maatregelen iets meer versoepeld en kon ik weer met vriendinnen afspreken. Tijd voor wat lekkers dus! 

Lees meer »

Champignonsoep

Op warme dagen is het heerlijk om een pan soep te maken en met stokbrood voor lunch of diner te eten. Daarom ben ik de keuken weer ingedoken en heb ik deze champignonsoep met paddestoelen gemaakt.

Lees meer »

Kaas-ui brood

Kaas-ui brood is heerlijk om te serveren bij een soep. Neem bijvoorbeeld de chinese tomatensoep of de mosterdsoep die ook te vinden zijn op deze website. Het kost even wat tijd om het brood te laten rijzen maar verder is het eigenlijk heel simpel en doet de oven zijn werk.

Lees meer »

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is een heerlijke soep die een beetje zoet is door de appelmoes, zuur door het tomatensap en lekker gevuld met groente en ei. Dit recept heb ik in 2014 al geschreven en is het eerste recept in mijn handgeschreven kookboek. Inmiddels vijf jaar verder deel ik het graag met jullie op deze website!

Lees meer »

Snelle aioli

Ik maakte op verzoek van mijn zusje Janneke deze snelle aioli. Doe maar een potje extra zei ze, en hierdoor maakte ik deze leuke foto. Dit is het recept voor de snelle versie maar je kunt natuurlijk ook de mayonaise zelf maken.

Lees meer »

Harira - Marrokaanse soep

Ja! het is weer tijd voor een lekkere soep. Je kunt de Harira als voorgerecht serveren in een kleine portie maar dit recept is vooral lekker als maaltijdsoep met een stukje stokbrood. Het is een soep die vullend is en wat ook nog eens budgetvriendelijk is!

Lees meer »

Carpaccio bonbons

Deze carpaccio bonbons zijn super makkelijk te maken en ideaal om te serveren bij een etentje. Op een amuse lepel ziet het er niet alleen fancy uit, het smaakt ook nog eens heerlijk! Ik gebruik deze carpaccio bonbons altijd om indruk te maken wanneer ik een diner organiseer. Toch deel ik dit geheimpje graag zodat jij ook de show kunt stelen! 

Lees meer »

Mosterdsoep met spekjes

Ik ben gek op soep! Je doet een paar ingrediënten in een pan en je hebt zomaar een heerlijk warm en hartig gerecht klaar. Vaak maak ik dit met ingrediënten die ik al in huis heb en één of twee verse ingrediënten. Zoals deze mosterdsoep met spekjes.

Lees meer »

Geroosterde Tomatensoep

Wanneer ik een etentje organiseer voor vrienden is dit de soep die ik standaard serveer. Wie lust er nou geen tomatensoep? Deze soep heeft alleen net een extra kick. Bovendien is hij heel gemakkelijk te maken en kan er weinig fout gaan!

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb