Taco's

Het is weer tijd voor een recept in het kader van 'makje zonder pakje!'. Dit recept is zo simpel, daar heb je echt geen kruidenmix voor nodig en tegenwoordig kun je tacoschelpen ook makkelijk los verkrijgen. Welk recept zou jij graag willen zien in de serie; 'Makje zonder pakje'?

Lees meer »

Shakshuka met naan

Shakshuka is een eigerecht, hierin worden eieren gepocheerd in de tomatensaus. Het gerecht is vegetarisch en komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Je kunt het heerlijk oplepelen met zelfgebakken naan, maar als je het wat makkelijker wilt kun je dit ook in de supermarkt kopen. Verse naan is wel echt vééél lekkerder dus probeer het eens zou ik zeggen!

Lees meer »

Zoete aardappel stamppot

We zitten weer volop in het stamppot seizoen, Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van Hollandse pot en daarom ben ik altijd op zoek naar niet traditionele gerechten. Daarom vandaag stamppot, maar dan net even anders met zoete aardappel! 

Lees meer »

Oosterse Champignons

Ik was op zoek naar een simpel rijstgerecht en gooide daardoor wat sausjes uit de kast bijelkaar met als hoofd ingrediënt kastanje champignons. Die vinden we namelijk heerlijk! Dit recept is een bijgerecht en lekker bij bijvoorbeeld rijst, nasi of onderdeel van een rijsttafel. 

Lees meer »

Moussaka

Moussaka is een soort Griekse lasagne met aubergine en aardappel. Het ideale gerecht voor een diner met gasten, je maakt zeker indruk! Mijn schoonouders kwamen eten en het leek mij leuk om een authentiek gerecht te maken. Bovendien vroeg een vriendin of ik een recept had van Moussaka, dus bij deze Claire! Het is wel veel werk, maar dan heb je ook wat.

Lees meer »

Gevulde paprika

Tijd voor een koolhydraat arm recept. Deze zijn vaak ingewikkeld of met ingrediënten die ik niet ken of in huis heb. Daarom bedacht ik deze simpele gevulde paprika's met ricotta. Ik dacht dat dit niet heel vullend was maar 1 paprika (twee helften) per persoon is meer dan genoeg!

Lees meer »

Semoer daging sapi

Semoer daging sapi, een heerlijk Indonesisch gerecht het betekend; smoor van gekruid rundvlees. Ik maakte dit gerecht in de slowcooker maar het kan ook prima in een stoofpan. Het ideale van een slowcooker is dat ik gewoon naar mijn werk kan gaan en wanneer ik om 18 uur thuis kom is het net alsof iemand voor ons heeft gekookt!

Lees meer »

Okonomiyaki

Okonomiyaki betekend hartige pannenkoek en is een populair streetfood gerecht in Japan. Het is heel simpel te maken en echt weer eens wat anders. Het zit tussen een pannenkoek en omelet in. Een hele lekkere combinatie!

Lees meer »

Uitsmijter Carpaccio Deluxe

Dit recept idee komt omdat wij afgelopen zomer met de boot in Friesland en Overijssel hebben gevaren. Voor de lunch bestelden wij in een restaurant een uitsmijter carpaccio. Deze uitsmijter was zo heerlijk dat we hem wel moesten namaken thuis en dat is best gelukt! Het is echt een ongezonde traktatie en zeker niet goedkoop dus daarom heet hij terecht; Deluxe!

Lees meer »

Aziatische bloemkool

Vandaag een lekker recept waarbij we bloemkool op een hele andere manier eten dan normaal, namelijk uit de oven! De smaak is echt anders en verrassend lekker! Het lijkt veel werk maar valt best mee, in 30 minuten staat dit recept op tafel. 

Lees meer »

Carpaccio pasta salade

De komende week krijgen we nog lekkere temparaturen. Je kunt dit recept als maaltijdsalade maken voor 2 personen maar het is ook lekker bij een barbecue. Het is in een mum van tijd klaar en een smaakbommetje! Wil je de salade vegetarisch maken? Vervang de carpaccio dan door zongedroogde tomaten.

Lees meer »

Quesadilla feta

Quesadillas zijn eigenlijk tosti's van wraps maar dan nog beter! Je kunt er zoveel mee variëren als je wil. Ideaal om restjes uit de koelkast in te verwerken. Ik had nog wat feta en spinazie liggen en maakte er deze heerlijke quesadillas mee!

Lees meer »