Shakshuka met naan

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 14:48

Shakshuka is een eigerecht, hierin worden eieren gepocheerd in de tomatensaus. Het gerecht is vegetarisch en komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Je kunt het heerlijk oplepelen met zelfgebakken naan, maar als je het wat makkelijker wilt kun je dit ook in de supermarkt kopen. Verse naan is wel echt vééél lekkerder dus probeer het eens zou ik zeggen!

Ingrediënten:

voor de shakshuka (4 personen) 
1 ui
1 paprika
4 knoflooktenen
2 el paprika (liefst 1 gerookte)
1 el komijn
snufje chili poeder
2 blikken tomatenstukjes
6 eieren
zout en peper minuten g
bosje peterselie
andere helft bosje koriander

 

voor het naan deeg
500 gr bloem
2 tl suiker
10 gr zout
7 gr gedroogde gist
50 gr boter, gesmolten 
175 gr volle yoghurt (kamertemperatuur)
175 ml water, lauwwarm

 

voor de topping
100 gr boter, gesmolten
3-5 tenen knoflook, fijngehakt

verse koriander, gehakt 

 

Bereidingswijze:

  1. Meng het gist met water en suiker, laat dit een paar minuten staan zodat het gist geactiveerd gaat worden. Meng vervolgens met het bloem, zout, boter en yoghurt. Kneed het deeg zo'n 8-10 minuten tot het een soepel deeg is. Als het echt plakkerig is voeg je extra bloem toe. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de paprika en ui, fruit aan in 2 el olijfolie tot deze glazig is. Pers de knoflook en bak kort mee met alle kruiden (niet de verse). Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten pruttelen op laag vuur zonder deksel. Vervolgens kijken of het waterig is, als het waterig is laat je de deksel er af en kook je nog 10 minuten. Is het niet waterig? Doe dan de deksel er op. Na deze 10 minuten maak je kuiltjes in de saus waar je de eieren in breekt, doe de deksel er op en laat de eieren stollen in ongeveer 10 min op middel/hoog vuur.
  3. Kneed ondertussen het deeg kort en verdeel in acht stukken. Rol ze op een bebloemd werkblad in een ovaalvorm. Smelt de boter, pers de knoflook en hak de koriander, smeer hier het naan deeg mee in. 
  4. Bak het naan deeg in 6-9 minuten goudbruin, je kunt het brood warm houden in aluminiumfolie dan zijn ze het lekkerst!
  5. Serveer de shakshuka met je eigen vers gemaakte naan en geniet van je harde werk!

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.