Home » Recepten » Hoofdgerechten » Zoete aardappel stamppot

Zoete aardappel stamppot

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 09:08

We zitten weer volop in het stamppot seizoen, Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van Hollandse pot en daarom ben ik altijd op zoek naar niet traditionele gerechten. Daarom vandaag stamppot, maar dan net even anders met zoete aardappel! 

Ingrediënten:

2 zoete aardappel

100 gr Feta

1 rode ui

100 gr rucola

1 chorizo

scheutje melk

1 el olijfolie

Bereidingswijze:

1. Schil de zoete aardappelen en snij in grote gelijke stukken(ongeveer 2 x 2 cm). Kook de zoete aardappelen in 15 minuten gaar. 

2. Snipper de rode ui, snij de chorizo in plakjes en bak in een eetlepel olijfolie.

3. Giet de zoete aardappelen af, stamp deze fijn, voeg het scheutje melk toe en roer goed door. Voeg de feta, rode ui en chorizo toe en meng door. Meng op het laatst de rucola er doorheen. 

4. Serveer met wat verse rucola en de zoete aardappel stamppot is klaar!

 

Lekker ite!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.