Home » Recepten » Hoofdgerechten » Oosterse Champignons

Oosterse Champignons

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 10:16

Ik was op zoek naar een simpel rijstgerecht en gooide daardoor wat sausjes uit de kast bijelkaar met als hoofd ingrediënt kastanje champignons. Die vinden we namelijk heerlijk! Dit recept is een bijgerecht en lekker bij bijvoorbeeld rijst, nasi of onderdeel van een rijsttafel. 

Ingrediënten:

voor 4 personen

500 gr kastanje champignons 

5 stengels bosui

2 uien

3 knoflooktenen

2 el soja saus

2 el ketjap

2 el chilisaus 

1 tl sesamolie

kneepje citroensap

olijfolie

optioneel; halve rode peper


Bereidingswijze:

1. Maak de kastanje champignons schoon met een borstel en spoel eventueel af met koud water wanneer er veel modder op zit.

2. Snij de uien in kleine stukjes, fruit aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg na drie minuten de kastanje champignons toe en laat 8-10 minuten bakken zodat ze zachter worden. Wanneer je rode peper gebruikt kun je deze nu ook toevoegen.

3. Pers/snij de knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap, chilisaus, sesamolie, citroensap toe en laat 5 minuten pruttelen.

4. Snij de bosui in kleine ringen. Serveer de champignons met de bosui en rijst.

 

Lekker ite!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.