Kaas-ui brood is heerlijk om te serveren bij een soep. Neem bijvoorbeeld de chinese tomatensoep of de mosterdsoep die ook te vinden zijn op deze website. Het kost even wat tijd om het brood te laten rijzen maar verder is het eigenlijk heel simpel en doet de oven zijn werk.
Ingrediënten:
275 gram bloem
125 ml lauwwarm water
7 gram gist
2 uien
3 el olie
200 gram geraspte oude kaas
1 tl zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem in een grote mengkom, voeg hier het gist, 2 el olie en zout aan toe en meng goed door.
2. Voeg het water toe en meng met een spatel goed door elkaar, als het een bal is kun je het gaan kneden voor een paar minuten. Laat dit nu voor minimaal een half uur rijzen bij een warme kachel afgedekt met folie.
3. Snij ondertussen de uien in ringen. Vet de bakplaat in met 1 el olie. Wanneer het deeg klaar is doe je dit op een grote bakplaat. Je kunt er kleine broodjes van maken of één grote plak die je later verdeeld.
Rol het deeg niet maar verspreidt het met je vingers tot het goed verdeeld is over de bakplaat. Laat dit onder een vochtige theedoek nog een half uur rusten.
4. Verdeel de ui en de geraspte kaas over het geheel en bak het brood in 25-30 minuten goudbruin. Wordt het brood te donker? Dek het dan af met aluminiumfolie.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties