Chinese tomatensoep

Gepubliceerd op 11 januari 2020 om 09:53

Chinese tomatensoep is een heerlijke soep die een beetje zoet is door de appelmoes, zuur door het tomatensap en lekker gevuld met groente en ei. Dit recept heb ik in 2014 al geschreven en is het eerste recept in mijn handgeschreven kookboek. Inmiddels vijf jaar verder deel ik het graag met jullie op deze website!

Ingrediënten:

voor 4 personen

1 liter tomatensap

2 kippenfond potjes (ong. 350 ml per stuk)

1 prei

potje appelmoes (ong. 370 ml)

taugé

4 eieren

50 gram bloem

50 gram boter

zout, peper

 

1. Smelt de boter in de soeppan. voeg de bloem toe en roer goed laat dit 3-4 minuten garen. Met dit mengsel krijg je een dikkere soep. Voeg beetje bij beetje de tomatensap toe zodat je geen klontjes krijgt.

2. Voeg vervolgens de kippenfond en de appelmoes toe. 

3. Snij de prei in kleine ringen en voeg deze ook toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. 

4. Kluts de eieren in een kom en maak een dunne omelet (als je een kleine pan hebt maakt er dan twee). Snij deze in reepjes en voeg deze toe aan de soep samen met de taugé. 

5. Serveer de soep eventueel met een beetje peterselie voor de kleur.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb