Home » Recepten » Voorgerechten » Champignonsoep

Champignonsoep

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 08:31

Op warme dagen is het heerlijk om een pan soep te maken en met stokbrood voor lunch of diner te eten. Daarom ben ik de keuken weer ingedoken en heb ik deze champignonsoep met paddestoelen gemaakt.

Ingrediënten:

250 gr kastanjechampignons

200 gr paddenstoelenmix

1,5 liter groentebouillon

2 uien

2 tenen knoflook

5 takjes tijm

50 gr bloem

50 gr boter

50 ml koffiemelk

peper

 

Bereidingswijze:

1. Snij de ui in kleine stukjes, pel en pers de knoflook fijn. Maak de chanpignons en paddenstoelen schoon met een borsteltje. Snij de champignons in plakjes en scheur de paddenstoelen in kleinere stukken. 

2. Fruit de ui en knoflook aan in de boter tot deze zacht zijn, voeg de champignons en paddenstoelen toe en laat 5-8 minuten bakken. Besprenkel het geheel met bloem en laat 2 minuten doorbakken met continue roeren zodat de bloem niet verbrand. 

3. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe en roer alles goed zodat de bloem het vocht op kan nemen. Voeg de tijm takjes in zijn geheel toe. Laat dit 15 minuten pruttelen.

4. Voeg de koffiemelk toe, hierna mag de soep niet meer koken want anders kan de koffiemelk schiften. De koffiemelk zorgt voor een romige smaak. Serveer met stokbrood.

 

Lekker ite!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.