Home » Recepten » Voorgerechten » Harira - Marrokaanse soep

Harira - Marrokaanse soep

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 08:00

Ja! het is weer tijd voor een lekkere soep. Je kunt de Harira als voorgerecht serveren in een kleine portie maar dit recept is vooral lekker als maaltijdsoep met een stukje stokbrood. Het is een soep die vullend is en wat ook nog eens budgetvriendelijk is!

Ingrediënten

voor 4 personen

1 blikje kikkererwten (125gr)

150 gr rode linzen

1 blik tomatenblokjes (400gr)

800 ml water (+ 1 groente bouillonblokje)

2 uien

2 stengels bleekselderij

1 el tomatenpuree

1 el bloem

1 el citroensap

2 tl zout

1 tl kaneel

1 tl paprikapoeder

 ½ tl gerookte paprikapoeder

 ½ tl gemberpoeder

 ½ komijnpoeder

snufje chillivlokken

handje verse koriander

 

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in de soeppan en fruit dit aan tot de ui glazig is. Voeg vervolgens alle specerijen, tomatenblokjes, kikkererwten, linzen, water en het bouillonblokje erbij en breng dit aan de kook.

2. Draai het vuur laag en laat dit langzaam pruttelen voor 40 minuten. Roer af en toe door, als het te dik wordt kun je een beetje water toevoegen. 

3. Als de soep lang genoeg heeft op gestaan haal je één soeplepel vol soep uit de pan in een aparte kom, meng hier de bloem en het citroensap door. Doe het mengsel terug in de pan en roer het door de soep zodat het vocht zich kan binden. 

4. Voeg de koriander toe of serveer apart. De soep is het lekkerste als het een paar uren heeft gestaan of als je het een dag van te voren hebt klaar gemaakt.

 

Lekker ite!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.