Home » Recepten » Voorgerechten » Mosterdsoep met spekjes

Mosterdsoep met spekjes

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 om 17:53

Ik ben gek op soep! Je doet een paar ingrediënten in een pan en je hebt zomaar een heerlijk warm en hartig gerecht klaar. Vaak maak ik dit met ingrediënten die ik al in huis heb en één of twee verse ingrediënten. Zoals deze mosterdsoep met spekjes.

Ingrediënten

4 el grove mosterd (bv. Groningse mosterd)

1 ui

50 gr boter

50 gr bloem

100 ml witte wijn

150 ml kookroom

700 ml water

2 bouillon blokjes (groente)

150 gr gerookte spekjes

1 prei

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui  en snij de prei in ringen (hou een paar achter voor de garnering)  fruit dit met de boter aan in de soeppan tot de ui glazig is.
  2. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe, blijf goed roeren zodat de bloem niet verbrand! Laat de bloem gaar worden, je hoort het iets sissen na een paar minuten stopt dit en is de bloem gaar.
  3. Blus af met 700 ml water, voeg dit beetje bij beetje toe zodat het goed kan binden. Je hebt hierdoor een roux gemaakt waardoor je soep een gebonden soep wordt.
  4. Voeg ook de wijn en kookroom toe, breng het geheel aan de kook en verkruimel de bouillon blokjes in de pan. Roer het geheel goed door.
  5. Roer vervolgens de mosterd er door, zet het vuur laag en laat dit 10 minuten indikken. Proef of de soep goed op smaak is en voeg naar smaak meer mosterd, zout of peper toe. Let op, het spek zorgt er ook voor dat de soep zouter smaakt.
  6. Bak voor het serveren de spekjes en serveer samen met een paar prei ringen.

 

Lekker ite!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

sietske wierstra
7 maanden geleden

wauw wat een lekker recept!