Ik ben gek op soep! Je doet een paar ingrediënten in een pan en je hebt zomaar een heerlijk warm en hartig gerecht klaar. Vaak maak ik dit met ingrediënten die ik al in huis heb en één of twee verse ingrediënten. Zoals deze mosterdsoep met spekjes.
Ingrediënten
4 el grove mosterd (bv. Groningse mosterd)
1 ui
50 gr boter
50 gr bloem
100 ml witte wijn
150 ml kookroom
700 ml water
2 bouillon blokjes (groente)
150 gr gerookte spekjes
1 prei
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snij de prei in ringen (hou een paar achter voor de garnering) fruit dit met de boter aan in de soeppan tot de ui glazig is.
- Zet het vuur laag en voeg de bloem toe, blijf goed roeren zodat de bloem niet verbrand! Laat de bloem gaar worden, je hoort het iets sissen na een paar minuten stopt dit en is de bloem gaar.
- Blus af met 700 ml water, voeg dit beetje bij beetje toe zodat het goed kan binden. Je hebt hierdoor een roux gemaakt waardoor je soep een gebonden soep wordt.
- Voeg ook de wijn en kookroom toe, breng het geheel aan de kook en verkruimel de bouillon blokjes in de pan. Roer het geheel goed door.
- Roer vervolgens de mosterd er door, zet het vuur laag en laat dit 10 minuten indikken. Proef of de soep goed op smaak is en voeg naar smaak meer mosterd, zout of peper toe. Let op, het spek zorgt er ook voor dat de soep zouter smaakt.
- Bak voor het serveren de spekjes en serveer samen met een paar prei ringen.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties
wauw wat een lekker recept!
Vandaag je recept gemaakt. Iedereen is vol lof ,heerlijk
Ik heb hem op bij een fietsvriendelijke overheerlijk
Ik ga hem zeker zelf maken