Geroosterde Tomatensoep

Gepubliceerd op 6 augustus 2019 om 23:10

Wanneer ik een etentje organiseer voor vrienden is dit de soep die ik standaard serveer. Wie lust er nou geen tomatensoep? Deze soep heeft alleen net een extra kick. Bovendien is hij heel gemakkelijk te maken en kan er weinig fout gaan!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • 4 takjes tijm
  • scheut olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • crème fraîche
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de tomaten in vieren, schil de ui en snij doormidden, snij de knoflook in de breedte door de helft. 
  3. Doe deze ingrediënten in braadslee of een grote ovenschaal, bedek alles met olijfolie en zout en peper.
  4. Rooster dit in de oven tot de tomaten goed zacht zijn geworden, ongeveer 30 minuten.
  5. Haal de ui en knoflook er uit en schenk de bouillon bij de tomaten, zet de ovenschaal voor 10 minuten terug in de oven.
  6. Knijp de ui en knoflook uit de schil en maal deze fijn in een blender.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder de tijm. 
  8. Doe de tomaten en bouillon in een grote soeppan en voeg het ui/knoflookmengsel erbij, pureer dit met een staafmixer. Je kunt het iets grover laten als je dit lekker vindt. 
  9. Breng de soep kort aan de kook voor je deze opdient, proef of deze voldoende op smaak is, indien nodig op smaak brengen met zout en peper. 
  10. Serveer in een grote kom met een schep crème fraîche, maak af met een takje tijm.


Heerlijk als voorgerecht of met stokbrood.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.