Spaghetti Carbonara

Gepubliceerd op 24 november 2019 om 08:00

Het is je misschien al opgevallen maar wij zijn gek op pasta! Dit is één van de recepten die ik wel 100 keer heb gemaakt en het recept steeds heb aangepast. Voorheen deed ik het nog met hele eieren en room, maar dan krijg je van die ei stukjes tussen je pasta. Inmiddels is dit recept perfect en kan ik hem ook met jullie delen. 

Ingrediënten

voor 2 personen

200 gram spaghetti

150 gram gerookte spekjes (of panchetta)

2 eidooiers

50-100 ml pasta water

100 gr Parmezaans kaas

peper

 

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen in een grote pan met een flinke snuf zout.

2. Bak de spekjes uit in een diepe/grote koekenpan (de pasta moet er straks in passen).

2. Klop de eidooiers op in een kom zodat het een romige structuur krijgt, rasp de Parmezaanse kaas in een ander kommetje. 

4. Wanneer de spaghetti klaar is schep dit dan over in de koekenpan, hou het vuur middelhoog. Roer de spekjes er goed doorheen. Vervolgens doe je 50 ml pastawater er bij.

5. Voeg nu de eidooiers en de Parmezaanse kaas toe, blijf heel goed roeren zodat het pastawater het geheel kan binden en het ei niet de kans krijgt om te stollen. 

6. Als de pasta er heel droog uitziet voeg dan nog wat pasta water toe, het is belangrijk dat je het pasta kookvocht gebruikt want hier zit zetmeel in wat de saus gaat binden.

7. Serveer met een beetje verse Parnezaanse kaas.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.