Quesadilla

Gepubliceerd op 19 december 2019 om 07:00

Quesedilla is een soort tosti maar dan met wraps. Je kunt het serveren als een snack of als maaltijd met een lekkere salade erbij. Deze Quesadilla is makkelijk en snel te maken, je kunt hem onder een grill doen maar ook gewoon in een koekenpan!

Ingrediënten:

voor 2 personen

300 gr rundergehakt

4 tortilla wraps (groot)

150 gr geraspte kaas

sjalot

1 knoflookteen

1 el komijn

1 tl Italiaanse kruiden

2 el tomatenpuree

4 stengels bosui

chilipoeder (naar smaak)

peper en zout

 

Bereidingswijze:

1. Snipper het sjalotje, pers of snij de knoflook fijn en snij de bosui in kleine ringen. 

2. Rul het gehakt in een koekenpan, breng op smaak met de komijn, Italiaanse kruiden, chilipoeder en flink wat peper en zout. Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je het sjalotje, de tomatenpuree en de knoflook toe. Bak dit een paar minuten mee.

3. Besprenkel of spray de de wraps aan de buitenzijde, leg deze in een koekenpan en doe hier de helft van het gehaktmengsel, een handje bosui en top af met de helft van de kaas. Vervolgens leg je hier weer een wrap op. Leg er een (zware) deksel op die ongeveer zo groot is als de wrap. Dit zorgt er voor dat de kaas goed aan de wrap plakt en het geheel wat platter wordt.

4. Na 5 minuten op één kant (let op dat het niet verbrand) kun je de wrap omdraaien, als het goed is lukt dit met een spatel omdat de kaas alles op zijn plek houdt. Lukt dit niet? Draai de wrap dan eerst op een bord en vervolgens met de ongebakken kant weer in de pan. Bak deze kant ook ongeveer 5 minuten.

5. De wrap is klaar, serveer met wat overgebleven bosui. Guacamole of een salade smaakt hier ook heerlijk bij.


Onlangs kreeg ik de tip om niet twee wraps op elkaar te doen maar 1 wrap dubbel te klappen en vervolgens met een deksel er op te bakken in een pan. Dit was een super tip en is veel minder gedoe!

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Voorbeeld
een paar seconden geleden

Dit is een voorbeeld reactie

Ander voorbeeld
een paar seconden geleden

Dit is nog een voorbeeld van een reactie.

Maak jouw eigen website met JouwWeb