Bami met satésaus

Gepubliceerd op 29 september 2019 om 10:00

Bami is toch één van die gerechten die je snel klaar maakt maar toch ook vaak met een zakje bamimix want hoe krijg je nou die bamismaak aan de baminestjes? Je kunt een zakje boemboe kopen bij de toko, dat smaakt al minder chemisch maar het lekkerste is met je eigen kruiden! Bami is heel veelzijdig dus varieer er lekker op los met champignons, kip, varkensvlees of een ei! Hier is het basisrecept met zelfgemaakte satésaus. Zoals je kunt zien heb je voor de bami zelf maar een paar potjes kruiden nodig, die grote fles is mijn favoriete ketjap (merk A) die te koop is bij o.a. een toko, de Jumbo en Albert Heijn.

Ingrediënten:

voor 4 personen
250 gr baminestjes

450 gr bami/nasi groente

1 teen knoflook

2 el ketjap

1 tl paprikapoeder

1 tl sambal oelek

½ tl gemberpoeder

½ tl kurkuma

1 el wok/olijfolie

evt. gebakken uitjes

 

Voor de satésaus:

8 el ketchup

4 el ketjap

3 el suiker
(het kan ook zonder suiker maar hierdoor krijg je wel meer de Wijko smaak)

5 el pindakaas

2 tl sambal oelek

4 el azijn

150 ml water 

 

Bereidingswijze:

1. Kook de baminestjes volgens de verpakking (tip: kook alvast het water in een waterkoker, dan kun je sneller de baminestjes bereiden).

2. Doe alle ingrediënten voor de satésaus in een steelpan op laag vuur en roer door, de pindakaas smelt wanneer het warmer wordt en zal dan oplossen in de saus. Roer tijdens het bereiden van de bami de saus af en toe door, blijf het vuur laag houden.

3. Verwarm in een wok één eetlepel olie en wok de bamigroenten. Wanneer je een pakket hebt met een rode peper snij deze dan in kleine stukjes en verwijder eventueel de zaadlijst als je niet van heel pittig houdt. 

4. Voeg de ketjap, sambal, paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma bij de groente, pers de knoflook en voeg deze ook toe. Wok de groente in totaal ± 5/6 minuten. 

5. Voeg de bereide baminestjes toe en meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de bami met de satésaus en eventueel met wat gebakken uitjes.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Berber Triemstra
5 jaar geleden

Welk kruid maakt het pittig? Wij houden namelijk niet van pittig, dus dan zou ik van dat kruid minder kunnen gebruiken.

Wikje Draaistra
5 jaar geleden

Goeie vraag! Als je de sambal er uit laat is het gerecht niet pittig, de kruiden die gebruikt zijn zorgen alleen voor de smaak en zijn niet pittig.