Mexicaanse wraps

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 om 07:00

Ik maak elke week een weekmenu zodat ik niet hoef na te denken wat we iedere dag moeten eten. Het voordeel is dat we hierdoor vaak nieuwe recepten proberen en gezonder eten. Boodschappen doen is ook echt niet mijn hobby, dus nog een voordeel! Echter kun je verse groente en vlees niet een week vooruit kopen, daarom zijn de laatste dagen vaak gevuld met AVG (aardappels vlees groente uit de vriezer) of dit recept voor wraps. Het gerecht is vegetarisch maar je kunt er ook gehakt aan toevoegen. Deze ingrediënten heb ik altijd in huis en dit gerecht heb ik in een kwartiertje op tafel. Heerlijk na een week hard werken!

Ingrediënten: 

volkoren wraps

1 blik rode kidneybonen (netto inhoud 255 gr)

1 blikje maïs (140 gr)

1 blikje tomatenblokjes (400 gr)

1 paprika

1 ui

2 tl komijn

1 tl paprikapoeder

zout en peper

1 el olie

evt. geraspte kaas/creme fraîche

 

Bereidingswijze: 

1. Snij de ui en paprika in kleine stukjes.

2. Spoel de rode kidneybonen en maïs af zodat het vocht er af is.

3. Fruit de ui en bak de paprika aan gedurende 4/5 minuten, voeg vervolgens de kidneybonen en maïs toe.

4. Voeg de komijn en paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper, bak dit een minuutje aan zodat de smaken goed vrij kunnen komen.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten inkoken zodat het niet te waterig wordt.

6. Warm de wraps op in een droge pan of magnetron. 

7. Vul de wraps met het bonenmengsel en bestrooi met geraspte kaas of een lepel creme fraîche.
Serveer bijvoorbeeld met een lekkere rucola salade.

 

Lekker ite!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb