Op een doordeweekse dag wil ik graag snel een maaltijd op tafel kunnen zetten. Aangezien wij gek zijn op de Italiaanse keuken en op Italië maak ik regelmatig ravioli. Alleen wil je soms ook wel eens iets anders dan de standaard ravioli daarom is deze ovenschotel een heerlijke afwisseling!
Ingrediënten
voor 2 personen:
500 gram ravioli (bijv. spinazie/ricotta, kant en klaar of zelfgemaakt)
1 ui
2 teentjes knoflook
800 ml passata
2 tl Italiaanse kruiden
1 bol mozzarrella
handje parmezaanse kaas
peper en zout
olijfolie
evt. verse basilicum ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de ravioli volgens verpakking of volgens het recept van de verse ravioli.
- Pel en snipper de ui, pers de knoflook en fruit aan in wat olijfolie.
- Voeg de passata toe nadat de ui glazig is, zorg ervoor dat de knoflook niet bruin is. Breng de saus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg de ravioli toe en schep om. Doe dit vervolgens in een ovenschaal en verdeel hier de mozzerella en parmezaanse kaas over.
- Zet dit 10 minuten in de oven zodat de mozzerella goed gesmolten is.
- Doe er eventueel wat blaadjes basilicum bij en serveer.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties