Kip cashew

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 om 17:47

Dit gerecht is ideaal in het weekend. Het is niet moeilijk (4 stappen!), het heeft alleen een uurtje nodig in de oven maar dan heb je ook wat! Wanneer je een slowcooker hebt kun je dit gerecht ook gemakkelijk maken maar die staat bij mij helaas nog op het wensenlijstje.

Ingrediënten

Voor 3 á 4 personen:
8 kipdijfilets (of 3 á 4 kipfilets)

1 el verse geraspte gember

4 el chilisaus

8 el ketchup

150 ml sojasaus

3 el bruine suiker

250 gr cashewnoten

4 el maïzena

goede snuf peper

chilli vlokken/poeder naar smaak 

halve komkommer 

rijst

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de kip in blokjes van 3 cm en doe dit in een grote kom. Bestrooi met de maïzena en peper. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak de kip rondom aan.
  2. Voeg alle ingrediënten toe m.u.v. de cashewnoten, roer goed door.
  3. Laat dit een uur garen in de oven, kijk na een uur of de saus is ingekookt, zo niet dan kun je dit nog even op het vuur in laten koken of een half uur langer in de oven laten staan. (slowcooker: 4 uur)
  4. Serveer met rijst, komkommer en de cashewnoten!

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb