Dit gerecht is ideaal in het weekend. Het is niet moeilijk (4 stappen!), het heeft alleen een uurtje nodig in de oven maar dan heb je ook wat! Wanneer je een slowcooker hebt kun je dit gerecht ook gemakkelijk maken maar die staat bij mij helaas nog op het wensenlijstje.
Ingrediënten
Voor 3 á 4 personen:
8 kipdijfilets (of 3 á 4 kipfilets)
1 el verse geraspte gember
4 el chilisaus
8 el ketchup
150 ml sojasaus
3 el bruine suiker
250 gr cashewnoten
4 el maïzena
goede snuf peper
chilli vlokken/poeder naar smaak
halve komkommer
rijst
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de kip in blokjes van 3 cm en doe dit in een grote kom. Bestrooi met de maïzena en peper. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak de kip rondom aan.
- Voeg alle ingrediënten toe m.u.v. de cashewnoten, roer goed door.
- Laat dit een uur garen in de oven, kijk na een uur of de saus is ingekookt, zo niet dan kun je dit nog even op het vuur in laten koken of een half uur langer in de oven laten staan. (slowcooker: 4 uur)
- Serveer met rijst, komkommer en de cashewnoten!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties