Lactosevrije pannenkoeken

Gepubliceerd op 11 augustus 2019 om 22:02

Het is een hele hype: glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatvrij, onder de hashtag healthylife wordt je er mee om de oren gesmeten. Dit recept is hier niet uit ontstaan, wel omdat ik er niet zo goed tegen kan als ergens heel veel zuivel in zit, zoals in pannenkoeken. Daarom probeerde ik het een keer met amandelmelk. Het maakt de pannenkoeken wat minder machtig en we vinden het hier thuis (ik citeer mijn vriend Bas) lekkerder dan het traditionele recept. Ik zou zeggen probeer het eens!

Ingrediënten

voor 2 á 3 personen:

500 ml amandelmelk

250 gram bloem

1 ei

1 tl bakpoeder 

snufje zout

boter/kokosolie

 

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en doe er een snufje zout bij.

2. Voeg een ei toe en mix in delen de amandelmelk er bij, mix goed door tot er luchtbelletjes ontstaan. Het bakpoeder zorgt er voor dat de pannenkoeken luchtiger zijn.

3. Doe de boter/kokosolie in een pannenkoek pan of koekenpan wanneer dit goed gesmolten is doe je er 1 soeplepel van het beslag in.

4. Bak deze aan beide kanten goudbruin, als je luchtbelletjes in het midden ziet is de pannenkoek gaar genoeg om om te draaien. 

Ik ben benieuwd hoe het jullie zal smaken!

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.