Jambalaya

Gepubliceerd op 1 september 2019 om 19:09

Gemak dient de mens. Momenteel zijn wij op vakantie, met de boot van mijn ouders hebben we twee weken in Friesland gevaren o.a. de Elfstedentocht. Heerlijk maar daardoor heb ik geen zin om uren te koken in het kleine keukentje. Daarom is dit recept ideaal, een éénpansgerecht! Scheelt ook weer afwas en dat moeten we op vakantie weer op de ouderwetse manier doen... Haha!

Ingrediënten:

voor 2 á 3 personen:

300 gram rijst

1 chorizo worst

1 paprika rood

1 paprika geel of groen

1 ui

1 blikje tomatenstukjes (400gr)

450 ml heet water met een half blokje kippenbouillon

cajun kruiden (of paprikapoeder en chilli)

peper en zout

olijfolie
optioneel: bosui en tabasco

 

Bereidingswijze:

1. Snij de ui en paprika's in stukjes, snij de chorizo in plakjes en halveer deze.

2. Doe twee el olijfolie in de pan en fruit de ui totdat ze wat zachter zijn. Bak de chorizo daarna mee tot deze mooi verkleuren. Doe daarna de paprika er bij en bak deze ook mee.

3. Doe de rijst bij het groentemengsel en roer dit goed om zodat elke korrel wat olie heeft. 

4. Doe nu de tomatenblokjes en de bouillon erbij, roer goed om. De rijst moet helemaal onder water staan.

5. Kook dit gedurende 10 minuten met de deksel op de pan, roer regelmatig om zodat de rijst niet verbrand, als de rijst nog niet gaar is doe er dan wat heet water bij. 

6. De laatste minuut kook je het geheel zonder deksel zodat het water verdampt, breng op smaak met de kruiden en zout en peper. Je kunt eventueel de laatste twee minuten de bosui toevoegen (deze waren wij dit keer vergeten).

 

Makkelijk en snel op tafel, ideaal voor vakantie!

 

Lekker ite!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.