Rucola stamppot

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 18:00

Officieel is dit een lente stamppot maar je kunt hem natuurlijk in alle seizoenen eten. Nu het stamppotten seizoen weer begonnen is vind ik dit dan ook een heerlijk frisse variant om mee te beginnen. Net als mijn andere recepten kun je hier mee variëren, vervang de cherrytomaatjes eens door zongedroogde tomaten of je kunt de Parmezaanse kaas vervangen door geitenkaas!

Ingrediënten:

voor 4 personen

1 kg kruimige aardappelen

1 courgette

250 gr cherrytomaten

15 gr basilicum

50 gr pijnboompitten

100 ml magere melk

150 gr rucola

50 gr Parmezaanse kaas

optioneel: spekjes (doe ik alleen als er mannen komen eten die graag vlees willen, haha)

 

1. Schil de aardappelen en kook ze in water (evt. met zout) in 20 minuten gaar.

2. Wanneer je spekjes wilt gebruiken, bak deze dan eerst in een koekenpan gedurende 4 á 5 minuten en haal ze er vervolgens weer uit. Snij de courgette in blokjes en roerbak deze in een eetlepel olijfolie (evt. in het spekvet i.p.v. olijfolie) gedurende 3 minuten, breng op smaak met peper en zout.

3. Rooster de pijnboompitten in een andere droge pan totdat ze allemaal een lichtbruine kleur hebben. Pijnboompitten verbranden heel snel dus je moet goed opletten, het duurt ongeveer 2 minuten. Wanneer de pijnboompitten bruin zijn laat je ze afkoelen op een bord of in een kom. 

4. Halveer de tomaatjes, snij de basilicum in reepjes en verwarm de melk (kan evt. in de pan van de pijnboompitten). 

5. Stamp de aardappelen fijn met een stamper. Voeg de melk, courgette, rucola en tomaten toe en roer goed door. Verwarm het geheel nog 4 minuten op een laag vuur.

6. Roer de basilicum en de Parmezaanse kaas door de stamppot en voeg zout/peper naar smaak toe, serveer met de pijnboompitten. 

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb