Courgette bootjes zijn helemaal hip. Dit recept is koolhydraatarm en vult bijzonder goed. Dus voor iedereen die bezig is met afvallen hier een heerlijk recept maar ook gewoon voor de lekkerbekken want dit wil je proeven!
Ingrediënten:
Voor 2-3 personen
2 grote courgettes
300 gr kip gehakt
500 gr tomaten passata
1 ei
ong. 3 eetlepels paneermeel
handje Parmezaanse kaas
1 of 2 bollen mozzarella
2 tenen knoflook
½ tl chili poeder/vlokken
1 tl Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij het uiteinde van de courgettes af, vervolgens in de lengte doormidden en snij in de helft verticaal een lijn in zonder de buitenkant door te snijden. Snij daarna horizontaal allemaal kleine lijnen zodat je met een lepel makkelijk het natte vruchtvlees er uit kan halen (net zoals bij een avocado).
3. Plaats de courgettes in een braadslede of een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak dit 12-15 minuten totdat ze zachter zijn geworden.
4. Maak ondertussen de gehaktballen. Meng het kip gehakt met een ei, paneermeel, geperste knoflook peper en zout en chilivlokken. De hoeveelheid paneermeel is afhankelijk van hoe nat het kip gehakt is. Draai kleine balletjes die in de courgette passen (ongeveer een klein ei).
5. Doe 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin, ongeveer 2 minuten per kant.
6. Voeg de passata toe en italiaanse kruiden toe, laat dit 10 minuten pruttelen.
7. Doe de balletjes met saus in de courgette, verdeel de mozzarella tussen de balletjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
8. Plaats dit nog 5 minuten in de oven zodat de kaas goed gesmolten is.
9. Serveer direct met eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties