Bloemkoolrijst met paddenstoelen

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 07:00

Ik heb weer een lekker koolhydraatarm recept gemaakt. Zelf ben ik hier niet mee bezig maar ik vind het wel lekker om een goed vullend gerecht te hebben wat alleen uit groente bestaat. Daarnaast staat dit recept ook nog eens snel op tafel, wat wil een mens nog meer!

Ingrediënten

Voor 2 personen

400 gram bloemkool(rijst)

2 tl soja saus

250 gram kastanjechampignons

200 gram oesterzwammen (of andere paddenstoelen)

450 gram verse spinazie

1 ui

2 knoflooktenen

olijfolie, zwarte peper

 

Bereidingswijze

1. Je kunt de bloemkoolrijst kant en klaar kopen maar je kunt de bloemkool ook raspen in kleine stukjes ter grootte van een rijstkorrel. Snij vervolgens de kastanjechampignons in plakjes, de ui fijn en de oesterzwammen kun je in lange stukken scheuren. 

2. Doe de kastanjechampignons in een droge koekenpan en bak totdat ze bruin en zacht worden gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit deze een aantal minuten tot de ui zacht en glazig is.

4. Breng het mengsel op smaak met de sojasaus en een beetje zwarte peper. 

3. Voeg de bloemkoolrijst toe en verhit deze 2 à 3 minuten op hoog vuur mee. Wanneer je de bloemkoolrijst te lang gaart wordt hij slap en vochtig. Roer goed door zodat de bloemkoolrijst bedekt is met sojasaus.

4. Tot slot voeg je de spinazie toe, roer deze goed door en bak 2 minuten mee. Een gezonde maaltijd tjokvol groenten en laag in koolhydraten!

 

Lekker ite!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marga
3 jaar geleden

En wat doe je met de oesterzwammen Wikje?
En wanneer?

Wikje
3 jaar geleden

Die mogen samen met de champignons bij stap 2 in de pan.