Beef Bourguignon

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 08:00

Sinds kort heb ik een slowcooker en dat bevalt mij zeer goed! Wij werken beide veel en zijn soms laat thuis, vaak heb ik dan geen zin om nog te koken. Het voordeel van de slowcooker is dat ik deze s'ochtends aanzet en wanneer ik om 18 uur thuis kom is het eten klaar, ideaal! Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel op WikKookt moet plaatsen maar je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Er zullen nog vele recepten volgen want dit is zo makkelijk!

Ingrediënten

voor 4 personen

500 gram sucade- of runderlappen

8 plakken spek (bv. Zeeuws spek)

370 ml rode wijn (Pinot Noir)

2 wortelen

2 uien

4 tenen knoflook

2 laurierbladen

1 tl gedroogde tijm

250 gram kastanjechampignons (gehalveerd)

400 gram gele of rode culinaire krieltjes (die je met schilt er in kunt doen)

3 tl bloem

1 tl zout

 ½ zwarte peper

evt. maizena 

 

Instructie oven:

Verwarm de oven voor op 170 graden, volg de instructies hieronder en doe alles in een braadpan met deksel voor 2 - 2,5 uur in de oven. 

 

Bereidingswijze

1. Bak het spek uit in een grote pan (of in de slowcooker pan wanneer deze op het vuur kan) tot het bruin en knapperig is. Haal dit er vervolgens weer uit en zet apart. Snij het vlees in stukjes, doe dit in een plastic zakje, voeg de bloem toe en schud goed door elkaar heen zodat het vlees goed bedekt is. Dit doe je zodat het vlees goed droog is en mooi bruin kan worden.

2 .Bak op een middelhoog vuur het vlees in twee delen rondom bruin (wanneer je alles in één keer doet daalt de temperatuur te snel en kookt je vlees in plaats van dat het bakt). 

3. Voeg vervolgens de wijn toe en schraap met een houten lepel de stukjes vlees los van de pan, hier zit namelijk veel smaak aan! Snij de ui en wortelen in kleine stukjes, pers de knoflook, halveer de aardappelen en voeg alle ingrediënten van het lijstje toe, roer goed door. 

4. Zet de slowcooker aan op de laagste stand gedurende 7-8 uur (mijn slowcooker gaat na de ingestelde tijd over op de warmhoud functie, ideaal!). Het gerecht kan waterig zijn. Je kunt er voor kiezen de saus in te laten koken op het vuur of om 2 el saus te mengen met 2 el maizena in een apart schaaltje en dit weer toevoegen om de saus dikker te maken. 

5. Je hebt er dus vooral de avond ervoor wat werk van. Als je thuiskomt is het net alsof iemand uren voor je in de keuken heeft staan zwoegen!

 

Lekker ite!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.