Marinara saus

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 07:22

Een goede saus van tomaten kost vaak veel tijd. De saus moet voor een lange tijd opstaan, alleen dan komt hij goed tot zijn recht. Wanneer de verse tomaten in het seizoen zijn (juni/juli/augustus) kun je hier een grote pan van maken. De tomaten zijn dan extra zoet en geven meer smaak. Momenteel is dat helaas niet zo dus maakte ik een grote pan met tomatenblokjes in de slowcooker. Ideaal om snel iets klaar te maken, hieronder heb ik de saus ontdooid in een pannetje, pasta gekookt en met een beetje Parmezaanse kaas heb je ineens een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

1200 gram tomatenblokjes (3 blikken)

500 gr gezeefde tomaten 

140 gr tomatenpuree

6 verse tomaten

1 grote wortel

1 stengel bleekselderij

3 uien

4 tenen knoflook

3 laurierbladen

3 tl italiaanse kruiden

2 tl ketjap

4 el olijfolie

chili poeder

zout, peper

 

Bereidingswijze

1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn, de wortel, tomaten en de bleekselderij in kleine stukjes.

2. Fruit de uien aan in 4 eetlepels olijfolie, wanneer deze glazig zijn kun je de knoflook toevoegen, bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de wortel, tomatenpuree, verse tomaat en bleekselderij toe, bak dit 3-4 minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

3. Voeg alle ingrediënten toe en laat dit in een slowcooker op de laagste stand 8 uren sudderen of in een braadpan voor 2 uur. 

4. Als de saus klaar is kun je deze in porties invriezen, ik doe dit in ziplock zakjes en schrijf de naam van de saus + de datum er op. 

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.