Hertenbiefstuk met wildsaus en pastinaak

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 11:58

Bij ons thuis eten we niet standaard vlees, in sommige gerechten vind ik het gewoon niet nodig. Maar als we vlees eten dan het liefst een mooi stuk vlees dat tot zijn recht komt in een gerecht. Hertenbiefstuk is hier een mooi voorbeeld van, samen met deze heerlijke wildsaus en smeuïge pastinaak puree echt een feestje!

Ingrediënten:

voor 4 personen

4 hertenbiefstukken 

2 kilo pastinaak

350 ml rundfond

130 ml rode wijn

1 plakje ontbijtkoek

75 gram roomboter

6 takjes tijm

1 teen knoflook

1 sjalot

 

Bereidingswijze:

1. Plaats de hertenbiefstukken een uur voordat je gaat koken uit de koelkast, zo kunnen ze op kamertemperatuur komen.

2. Snij de sjalot en de knoflook fijn. Verhit 25 gram boter in een pan en fruit de sjalot aan. Voeg na 5 minuten de knoflook en tijmtakjes toe, bak 2 minuten aan. Zeef het vlees uit de rundfond. Breek de ontbijtkoek in kleine stukjes en voeg deze samen met de rode wijn en de bouillon van de rundfond toe. Breng aan de kook en laat dit 30 minuten pruttelen op een laag vuur.

3. Schil en snijd de pastinaak in kleine stukken, kook deze in een pan met water en zout gedurende 20 minuten. Giet deze vervolgens af en vang 100 ml kookvocht op, pureer met een staafmixer en voeg 25 gram boter toe zodat het een smeuïge puree wordt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

4. Besprenkel ondertussen de biefstukken met peper en zout, Verhit 25 gram roomboter in een koekenpan bak hierin de biefstukken voor 4 minuten op hoog vuur. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie, dan zijn ze medium rare.

5. Serveer de biefstuk met de pastinaak puree. Haal de takjes tijm uit de wildsaus en serveer in een mooie sauskom.

 

Lekker ite!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.