Kerst tip: Rollade

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 09:00

Het is december, daarom leek het mij leuk om alvast recepten voor een kerstmenu te delen. De komende weken komt er nog een bijgerecht en een bijpassende salade online. Als voorgerecht zou je het recept voor carpaccio bonbons kunnen maken en als nagerecht de chocolade mousse. Ik ben benieuwd of dit recept bij jullie op tafel komt te staan dit jaar!

Ingrediënten

± 6 personen

1 kg varkensrollade

1 bol knoflook

1 bakje verse tijm

1 bakje verse rozemarijn

peper en zout

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer alle knoflooktenen. Snij de tijm en rozemarijn in takken van 3,5 cm. 

2. Wrijf de rollade in met peper en zout.

3. Doe een paar inkepingen in het vlees om de 2-3 cm en vul ze met knoflook, rozemarijn en tijm. Besprenkel de rollade vervolgens met olijfolie.

4. Braad de rollade rondom  bruin aan in een pan en zet vervolgens zonder deksel voor 45 minuten in de oven, als je een vlees thermometer hebt kun je controleren of hij van binnen 70 graden is. De tijd is namelijk afhankelijk van de dikte van de rollade. 

5. Laat de rollade 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

6. Verwijder het netje, de knoflook, tijm en rozemarijn en snij de rollade in dunne plakken. 

Het is in principe weinig werk, je kunt dit recept van te voren al klaarmaken en de rollade 50 minuten voordat je aan tafel gaat in de oven doen. 

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.