Oosterse paksoi stamppot

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 09:54

Wat eten we vandaag? Stamppot! Maar dan net even anders voor de afwisseling. De oosterse saus zorgt voor een beetje pit. Hij is wel sterk dus je stamppot heeft er niet veel van nodig. Heerlijk een keer wat anders!

Ingrediënten:

voor 4 personen

1.5 kilo kruimige aardappelen

2 paksoi

150 ml melk

2 tenen knoflook

1 cm gember

1 bosui

50 gram boter

 

voor de saus:

2 el ketjap manis

4 el sojasaus

1 el oestersaus

1 tl bruine suiker

1 tl sesamolie

1 tl chili olie

 

garnering:

gebakken uitjes

2 bosui

 

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en halveer deze, kook ze vervolgens 20 minuten in een grote pan in ruim water zonder zout (de saus is al zout genoeg).

2. Was de paksoi grondig en laat ze drogen op een theedoek, snij de wortel aan het begin er af (1 cm) en snij de volledige paksoi inclusief de bladeren in reepjes. Snij ook 2 bosuien in kleine ringetjes voor de garnering.

3. Zet een pannetje op het vuur met 150 melk, knoflook in plakjes, geschild gember stukje en de bosui die je in vieren hebt gesneden. Laat dit ongeveer 5 minuten op laag vuur intrekken.

4. Maak dan de oosterse saus, doe alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur en roer af en toe door zodat de suiker goed oplost. De saus proeft erg sterk maar is erg lekker met de stamppot.

5. Giet de aardappelen af en stamp ze met 50 gram boter, vervolgens voeg je de melk zonder de gember, knoflook en bosui erbij.  Is het nog iets te droog? Voeg er dan nog een scheutje melk bij.

6. Voeg de rauwe paksoi toe en schep het goed door de aardappelen, serveer met de oosterse saus, gebakken ui en bosui.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.