Runder stoofpot

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 10:21

Weer een lekker snel recept waar je geen werk van hebt. Al helemaal niet als je in het bezit bent van een slowcooker! Natuurlijk kan dit ook gewoon in een braadpan gemaakt worden. Dit recept heb ik bedacht na een avondje sushi waar we Mongolische beef kregen, de smaak is net even anders maar dit recept komt redelijk in de buurt. Het was smullen!

Ingrediënten:

voor 2-3 personen

700 gram runder riblappen

4 el maïzena

125 ml water

125 ml sojasaus

60 gram bruine basterdsuiker 

2 knoflooktenen

1 tl laos

400 gram sperziebonen

rijst

Bereidingswijze:

1. Snij de runderlappen in kleine reepjes, doe deze in een kom samen met de maïzena en hussel dit goed door zodat het vlees bedekt is.

2. Braadt het vlees aan in een braadpan of in de slowcooker zodat het vlees rondom bruin is. 

3. Pers of snij de knoflook fijn, doe dit samen met alle ingrediënten behalve de sperziebonen in de crockpot/braadpan.

4. Laat dit in een slowcooker opstaan voor 2-3 uur hoog of 4-5 uur op laag. Voor een braadpan is 2-3 uur voldoende. 

5. Kook de sperziebonen apart in een pan met water voor 12-15 minuten.

5. Serveer met rijst en de sperziebonen.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.