Zalm met Oosterse noodles

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 10:50

Ik heb weer een heerlijk recept met zalm ontdekt! Mijn zusje kwam bij mij eten en dan wil ik altijd iets lekkers maken maar wat niet te lang duurt zodat we genoeg tijd hebben om bij te kletsen. Dit recept staat in twintig minuten op tafel!

Ingrediënten:

voor 4 personen

4 zalmmoten (met huid)

4 deelblokken noodles

400 gram Oosterse roerbakgroente

4 stengels bosui

60 ml sojasaus

3 el honing

2 knoflooktenen

1 cm gember

1 tl sesamolie

 

Bereidingswijze:

1. Snij de gember heel fijn, pers of snij de knoflook en snij de bosui in kleine ringen.

2.  Breng de zalm op smaak met peper. Bak de zalm met de huid naar boven gedurende 6 minuten in een koekenpan met een beetje olie. Draai ze vervolgens op de huid en laat 3 minuten garen. Verwijder de huid na het bakken gemakkelijk met een mes.

3. Doe ondertussen de gember en knoflook in een wokpan met de sojasaus, honing en sesamolie. Laat dit op een laag vuur warm worden zodat alles één geheel wordt. Roerbak in de saus op hoog vuur de Oosterse wokgroente ongeveer 6 minuten.

4. Kook de noodles volgens de verpakking en voeg deze toe aan het groentemengsel als het gaar is. Schep dit goed door.

5. Serveer in een kom met de zalm en de bosui.

 

Lekker ite!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.