Home » Recepten » Hoofdgerechten » Gado Gado

Gado Gado

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 07:04

Dit recept staat in een oogwenk op tafel en is heerlijk! Voorheen aten we dit met rijst maar eigenlijk is het veel lekkerder zonder, bovendien eet je heel veel groente dus een win-win situatie. Je kunt de satésaus zelf maken (zie ook het bami recept op WikKookt) of als je snel wilt een kant en klaar versie. Ik gebruik zelf een poeder variant van Asli, die zit in een blauwe verpakking en is verkrijgbaar bij de xenos of een Aziatische supermarkt.

Ingrediënten:

voor 4 personen

1 broccoli

1 bloemkool

200 gram sperziebonen

8 eieren (2 per persoon)

satésaus (zelfgemaakt of van merk Asli verkrijgbaar bij de Xenos en Aziatische supermarkt)

 

Bereidingswijze:

1. Snij de broccoli en bloemkool in kleine roosjes, snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.

2. Zet een grote (soep) pan op het vuur met water en een beetje zout, als het water kookt doe dan alle groente er bij. Kook de groente beetgaar in 12-14 minuten.

3. Maak ondertussen de satésaus en zet water op voor de eieren. 

4. Kook de eieren naar smaak, de eieren op de foto zijn medium gekookt in 6 minuten. Dit is ook afhankelijk van de grootte van het ei, dit zijn maat L eieren.

5. Pel de eieren en halveer deze, giet de groente af en doe deze op het bord. Serveer met een beetje satésaus.

Lekker ite!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Johanan
10 maanden geleden

Heb dit recept voor afgelopen weekend (24 en 25 jan) gemaakt en het verbaasde me hoe snel dit op tafel stond. Het is nog erg lekker ook! Zeker een aanrader.