Gamba Teriyaki

Gepubliceerd op 17 januari 2020 om 07:43

Ik doe niet echt aan goede voornemens dit jaar. Echter wil ik al langer wat meer vis en schaaldieren in ons menu verwerken. Dat is zo makkelijk nog niet aangezien wij geen liefhebbers zijn en elke week sushi is ook niet de bedoeling (wel lekker!). Daarom heb ik twee oude recepten gecombineerd. De teriyaki saus van de simple sesam noodles samen met veel groente en gamba's. Het resultaat mag er zijn want het was echt heerlijk en voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten:

voor 3-4 personen

500 gram gepelde gamba's (diepvries, gekookt)

3 paprika's (mix, geel groen en rood)

200 gram sugar snaps

300 gr noodles (4 deelblokken)

 

Voor de teriyaki saus:

60 ml sojasaus

2 el bruine suiker

4 tenen knoflook 

2 el rijst azijn

3 el sesam olie

½ el chili olie

4 el zonnebloemolie

 

Bereidingswijze:

1. Snij de paprika's in kleine stukjes, pers de knoflook en zet een pan met water op het vuur om straks de noodles in te bereiden. 

2. Wok in een grote pan de paprika in 2 el zonnebloemolie, voeg na vijf minuten de sugar snaps toe. 

Doe alle ingrediënten voor de saus bij het groente mengsel en roer goed door zodat de suiker oplost.

Voeg nu de gamba's toe en laat deze gaar worden in circa 7-8 minuten, wanneer ze roze zijn geworden zijn ze gaar. 

3. Kook tijdens het garen van de gamba's de noodles, dit is afhankelijk van het soort noodles, vaak zijn deze in 4-5 minuten klaar.

4. Serveer direct en garneer met witte en zwarte sesamzaadjes.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.