Hier deel ik al mijn recepten die ik graag maak voor vrienden en familie.

Hopelijk ben je hierdoor geïnspireerd om de keuken in te gaan waarbij je een heerlijk gerecht snel en makkelijk op tafel kunt zetten!


Nieuwste recepten

Macaroni

De aftrap voor de nieuwe serie is dit recept voor Macaroni, een gerecht wat wij vroeger altijd aten uit een 'oranje' pakje. Laatst at ik het ergens en poeh! wat was dat zout. Het fijne van het zelf bereiden met  kruiden is dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je er in doet, bovendien heb je met het goed gebruiken van kruiden ook minder zout nodig. Onderstaand recept is mijn favoriete manier van macaroni maken maar soms koop ik ook een italiaanse roerbakmix om de paprika en prei te vervangen, dit scheelt wat snijwerk. 

Lees meer »

Serie: "Een makje zonder pakje!"

Op mijn website begin ik met de serie "Een makje zonder pakje!". Zoals ik in de 'over mij' pagina al vertelde kook ik al jaren zonder pakjes en zakjes. Heel vaak is een pakje in mijn ogen onzin bijvoorbeeld een pakje voor boerenomelet met prei en paprika, zelf toevoegen ei, prei en paprika... Ook zitten daar allerlei ingrediënten in waarvan ik niet wist dat ze bestonden en tjokvol onnodige suikers en zout.

Lees meer »

Simpel sesam noodles

Dit recept is ideaal voor een doordeweekse dag waarbij je geen zin hebt om te koken. De meeste ingrediënten staan vast al in je keukenkast. Ik kan er niet meer over zeggen dan dat het gewoon een simpel, smaakvol en snel gerecht is!

Lees meer »

Carpaccio bonbons

Deze carpaccio bonbons zijn super makkelijk te maken en ideaal om te serveren bij een etentje. Op een amuse lepel ziet het er niet alleen fancy uit, het smaakt ook nog eens heerlijk! Ik gebruik deze carpaccio bonbons altijd om indruk te maken wanneer ik een diner organiseer. Toch deel ik dit geheimpje graag zodat jij ook de show kunt stelen! 

Lees meer »

Blauwe hap

De term blauwe hap betekend Indisch eten. Over de oorsprong van de term zijn verschillende verhalen te vinden. Sommigen zeggen dat het verwijst naar de blauwe pigmentvlek die de Indonesiërs bij de geboorte vaak hebben. Het andere verhaal is dat er iedere woensdag op de schepen van de Koninklijke Marine een Indische rijsttafel werd geserveerd. In marinejargon werd dit de blauwe hap genoemd. Deze traditie was al in 1816 toen de schepen van de Koninklijke Marine in het toenmalig Nederlands-Indië waren gestationeerd. Hoe dan ook, ik ben gek op Indisch eten en dit is één van mijn favoriete recepten!

Lees meer »

Jambalaya

Gemak dient de mens. Momenteel zijn wij op vakantie, met de boot van mijn ouders hebben we twee weken in Friesland gevaren o.a. de Elfstedentocht. Heerlijk maar daardoor heb ik geen zin om uren te koken in het kleine keukentje. Daarom is dit recept ideaal, een éénpansgerecht! Scheelt ook weer afwas en dat moeten we op vakantie weer op de ouderwetse manier doen... Haha!

Lees meer »

Impressie gerechten