Er zijn veel recepten te vinden van wraps maar wat vernieuwend is is deze wraptaart! Een favoriet die in ieder geval maandelijks bij ons op tafel staat. Heerlijk met de frisheid van rucola en ideaal om restjes groente in te verwerken. Je kunt er ook groente in doen die jij lekker vind of over hebt bv. courgette.
Ingrediënten:
voor 2-3 personen
6 grote wraps
200 gram crème fraîche
1 rode paprika
1 ui
250 gram kastanjechampignons
125 gr gerookte spekjes
150 gr geraspte kaas
75 gram rucola
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de spekjes uit in een koekenpan, snij ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes,
Maak vervolgens de kastanjechampignons schoon en snij deze in plakjes. Voeg de ui, paprika en champignons toe. Bak deze gedurende 5 minuten zodat alles zachter is.
3. Voeg de crème fraîche toe en roer deze er goed doorheen, als deze verwarmd wordt is hij vloeibaarder.
4. Pak een taartvorm en begin met het opbouwen van de taart; een wrap met daarop 3 eetlepels groentemengsel met een handje geraspte kaas. Het lijkt weinig maar je verdeeld het tussen vijf wraps (de laatste wrap niet meegerekend). Herhaal tot het mengsel tussen alle wraps zit en doe op de laatste wrap alleen een beetje geraspte kaas,
5. Doe de wraptaart vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Wordt het te bruin of verbrand de wrap? Dek hem dan af met alumiumfolie.
6. Serveer met rucola en genieten maar!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties