Home » Recepten » Hoofdgerechten » Spinazie ricotta pasta

Spinazie ricotta pasta

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 08:59

Alweer pasta? Ja! we zijn er dol op en het is een ideaal doordeweeks snel gerecht. Met een paar simpele ingrediënten heb je zo een heerlijk bord eten voor je neus. In dit recept gebruik ik ricotta maar wanneer je dit niet kunt vinden of liever iets goedkoper wil zou je ook cottage cheese kunnen gebruiken. 

Ingrediënten:

voor 2 personen

150 gram penne

250 gr ricotta

1 ei

250 gram verse spinazie

100 gram Parmezaanse kaas

250 ml pasta water (uit de pan halen)

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereidt de penne volgens het voorschrift van de verpakking. Kook totdat deze al dente is en en zorg ervoor dat je 250 ml pastawater bewaard voor het maken van de saus.

2. Meng de ricotta met het ei in een kom samen met de 50 gram van de Parmezaanse kaas. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door zodat alles vermengd is. Voeg kleine beetjes pasta water toe zodat de ricotta beter vermengd en er een romige saus ontstaat.

3. Doe de gekookte pasta in een ovenschaal en vervolgens het kaas spinazie mengsel. Bedek met de overgebleven Parmezaanse kaas.

4. Bak dit vervolgens 15 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is en alle ingrediënten goed verwarmd zijn. 

 

Lekker ite!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lotte
8 maanden geleden

Hoe warm moet de oven?

Wikje Draaistra
8 maanden geleden

Oh wat stom! Dit ben ik vergeten te vermelden. De oven moet op 180 graden staan. Bedankt voor je reactie Lotte.