Beenham honing mosterd saus

Gepubliceerd op 11 april 2020 om 18:14

Het is Pasen dit weekend dus tijd voor wat lekkere recepten. Blijkbaar is beenham een typisch paasgerecht ik associeer het meer met eieren en asperges. Beenham had ik nog nooit gemaakt maar na een hele studie heb ik mijn eigen recept bedacht. Heerlijk met een frisse salade zoals de Italiaanse salade die ook op de website staat. Fijne paasdagen!

 

Ingrediënten:

400 gr beenham naturel

4 el roomboter

4 el honing

1 el bruine suiker

2 el grove mosterd

2 el dijon mosterd

1/2 tl zout

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe, hou het vuur laag en roer regelmatig.

2. Snij verticale inkepingen in de beenham, om de halve centimeter. Niet te diep zodat de beenham heel blijft. Smeer de helft van de saus in de inkepingen en over de beenham.

3. Bak de beenham nu voor 35 minuten in de oven. Doe na 20 minuten 2 el saus over de beenham, vervolgens alle saus na 10 minuten. 

4. Serveer met een frisse salade zoals de Italiaanse salade die ook op de website staat. 

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.