Plaattaart

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 11:00

Momenteel hebben wij iets nieuws ontdekt de plaattaart. Blijkbaar iets wat al heel lang bestaat maar ik kende het nog niet. De basis is van bladerdeeg en vervolgens kun je lekker variëren!

Ingrediënten:

voor 3 á 4 personen

8 plakken bladerdeeg

1 bakje verse pesto (of zelfgemaakt)

1 rode paprika

8-10 cherrytomaatjes 

1 ui

250 gram kastanjechampignons

feta 100 gr

peper en zout

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bevroren plakjes op een bakplaat met bakpapier tegen elkaar aan.

2. Snij de paprika, cherrytomaatjes en ui in stukjes, snij de kastanjechampignons in plakjes en roerbak dit alles voor 8-10 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3. De plakjes bladerdeeg zijn inmiddels ontdooid, leg de randen op elkaar en druk aan met je vingers.
4. Besmeer met de pesto en verdeel de groente over alle plakjes. Zie ook onderstaande foto.

5. Bak de plaattaart voor 15-20  minuten in de oven, let op dat het bladerdeeg niet verbrand.
Verdeel daarna de feta over de plaattaart en smullen maar!

 

Lekker ite! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.