Kapsalon is een favoriet gerecht van mijn vriend. Daarom bedacht ik een gezonde variant er op met kippendij filet. Bij de lidl kun je deze tegenwoordig krijgen met gyros kruiden of je voegt zelf de kruiden toe bij de kip. Een lekker frisse variant op het bestaande recept.
Ingrediënten:
300 gram kippendij filet (evt. gyros variant lidl) met 2 tl gyros mix zie onder aan recept
500 gr aardappelschijfjes
150 gr geraspte kaas
150 gr ijsbergsla
250 gr kastanje champignons
1 rode paprika
1 ui
knoflooksaus
Kruidenmix Gyros:
1 tl zout
1 tl komijn
2 tl paprikapoeder
4 tl oregano
1 tl chilipoeder
3 tl tijm
1/2 tl kaneel
2 tl knoflookpoeder
1 tl basilicum
1/2 uienpoeder
1/4 peper poeder
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika, ui en champignons in kleine stukjes. Snij de kippendij filet in kleine stukjes en breng evt. nog op smaak met de gyros mix.
2. Bak de aardappelen in een grote koekenpan, bak in een andere pan de kippendij filet gaar, voeg na 5 minuten de groente toe.. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten in totaal.
3. Pak een grote ovenschaal, verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, vervolgens de kip met de groente en besprenkel het geheel met de geraspte kaas. Doe dit in de oven voor 10 minuten zodat de kaas gped gesmolten is.
4. Serveer met ijsbergsla en knoflooksaus en klaar is je gezonde kipsalon!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties
Die Bas weet wel wat lekker is! Ik ga hem vanavond proberen! Vorige week jambalaya gemaakt en de vrouw vond het super!