Kip siam

Dit is zo'n typisch wereldgerecht wat ik vroeger bij mijn ouders thuis wel klaarmaakte uit een pakje. Toen ik op mijzelf woonde lukte het mij maar niet om dit gerecht na te bootsen, maar na veel proberen is dit recept ontstaan. Dit recept is ook heel geschikt voor kinderen. Wij maken het gerecht vaak pittiger door er nog een rode peper aan toe te voegen of een theelepel sambal. 

Lees meer »

Courgette bootjes

Courgette bootjes zijn helemaal hip. Dit recept is koolhydraatarm en vult bijzonder goed. Dus voor iedereen die bezig is met afvallen hier een heerlijk recept maar ook gewoon voor de lekkerbekken want dit wil je proeven! 

Lees meer »

Tagliatelle roomsaus

De meeste pakjes worden gebruikt voor sauzen bijvoorbeeld voor een roomsaus. Het maken van een saus is eigenlijk heel makkelijk: met bloem, boter en vocht krijg je een saus of gebonden soep. Dit recept is dan ook heel snel en simpel! Mocht je toch zin hebben om uit te pakken in het weekend dan kun je de tagliatelle zelf maken, de pasta is dan net zo lekker als in Italië. Dit is het basisrecept, je kunt hiermee natuurlijk variëren. Probeer het eens met broccoli, champignons of garnalen!

Lees meer »

Herfst stoofpot

De herfst is aangebroken dus het is weer tijd om een lekkere stoofpotje te maken tijdens een druilerig weekend! Dit is echt mijn lievelingsrecept, ik deel hem dan ook graag met jullie! Ik ben benieuwd of jij hem ook gaat maken en wat je er van vindt, laat het weten in de reacties!

Lees meer »

Bami met satésaus

Bami is toch één van die gerechten die je snel klaar maakt maar toch ook vaak met een zakje bamimix want hoe krijg je nou die bamismaak aan de baminestjes? Je kunt een zakje boemboe kopen bij de toko, dat smaakt al minder chemisch maar het lekkerste is met je eigen kruiden! Bami is heel veelzijdig dus varieer er lekker op los met champignons, kip, varkensvlees of een ei! Hier is het basisrecept met zelfgemaakte satésaus. Zoals je kunt zien heb je voor de bami zelf maar een paar potjes kruiden nodig, die grote fles is mijn favoriete ketjap (merk A) die te koop is bij o.a. een toko, de Jumbo en Albert Heijn.

Lees meer »

Chocolade mousse

Zoals je inmiddels wel weet ben ik gek op koken en nieuwe recepten uitproberen. Toch is er iets wat ik iets minder leuk vind en dat zijn nagerechten, het neigt vaak meer naar bakken en is natuurlijk zoet.. Als ik een diner organiseer Google ik altijd op 'recept, makkelijk, dessert'. Dit recept is dan ook echt heel simpel, erg machtig maar toch overheerlijk! 

Lees meer »

Macaroni

De aftrap voor de nieuwe serie is dit recept voor Macaroni, een gerecht wat wij vroeger altijd aten uit een 'oranje' pakje. Laatst at ik het ergens en poeh! wat was dat zout. Het fijne van het zelf bereiden met  kruiden is dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je er in doet, bovendien heb je met het goed gebruiken van kruiden ook minder zout nodig. Onderstaand recept is mijn favoriete manier van macaroni maken maar soms koop ik ook een italiaanse roerbakmix om de paprika en prei te vervangen, dit scheelt wat snijwerk. 

Lees meer »

Serie: "Een makje zonder pakje!"

Op mijn website begin ik met de serie "Een makje zonder pakje!". Zoals ik in de 'over mij' pagina al vertelde kook ik al jaren zonder pakjes en zakjes. Heel vaak is een pakje in mijn ogen onzin bijvoorbeeld een pakje voor boerenomelet met prei en paprika, zelf toevoegen ei, prei en paprika... Ook zitten daar allerlei ingrediënten in waarvan ik niet wist dat ze bestonden en tjokvol onnodige suikers en zout.

Lees meer »

Simpel sesam noodles

Dit recept is ideaal voor een doordeweekse dag waarbij je geen zin hebt om te koken. De meeste ingrediënten staan vast al in je keukenkast. Ik kan er niet meer over zeggen dan dat het gewoon een simpel, smaakvol en snel gerecht is!

Lees meer »

Carpaccio bonbons

Deze carpaccio bonbons zijn super makkelijk te maken en ideaal om te serveren bij een etentje. Op een amuse lepel ziet het er niet alleen fancy uit, het smaakt ook nog eens heerlijk! Ik gebruik deze carpaccio bonbons altijd om indruk te maken wanneer ik een diner organiseer. Toch deel ik dit geheimpje graag zodat jij ook de show kunt stelen! 

Lees meer »

Blauwe hap

De term blauwe hap betekend Indisch eten. Over de oorsprong van de term zijn verschillende verhalen te vinden. Sommigen zeggen dat het verwijst naar de blauwe pigmentvlek die de Indonesiërs bij de geboorte vaak hebben. Het andere verhaal is dat er iedere woensdag op de schepen van de Koninklijke Marine een Indische rijsttafel werd geserveerd. In marinejargon werd dit de blauwe hap genoemd. Deze traditie was al in 1816 toen de schepen van de Koninklijke Marine in het toenmalig Nederlands-Indië waren gestationeerd. Hoe dan ook, ik ben gek op Indisch eten en dit is één van mijn favoriete recepten!

Lees meer »

Jambalaya

Gemak dient de mens. Momenteel zijn wij op vakantie, met de boot van mijn ouders hebben we twee weken in Friesland gevaren o.a. de Elfstedentocht. Heerlijk maar daardoor heb ik geen zin om uren te koken in het kleine keukentje. Daarom is dit recept ideaal, een éénpansgerecht! Scheelt ook weer afwas en dat moeten we op vakantie weer op de ouderwetse manier doen... Haha!

Lees meer »