Kip pinda

Bij het bami recept liet ik al zien hoe ik mijn eigen pindasaus maak met pindakaas. Dit recept is vergelijkbaar maar dan maak ik het in de slowcooker waardoor de kip langzaam gegaard is en super mals! Lekker met rijst en sperzieboontjes, ideaal na een lange werkdag.

Lees meer »

Spaghetti Carbonara

Het is je misschien al opgevallen maar wij zijn gek op pasta! Dit is één van de recepten die ik wel 100 keer heb gemaakt en het recept steeds heb aangepast. Voorheen deed ik het nog met hele eieren en room, maar dan krijg je van die ei stukjes tussen je pasta. Inmiddels is dit recept perfect en kan ik hem ook met jullie delen. 

Lees meer »

Bloemkoolrijst met paddenstoelen

Ik heb weer een lekker koolhydraatarm recept gemaakt. Zelf ben ik hier niet mee bezig maar ik vind het wel lekker om een goed vullend gerecht te hebben wat alleen uit groente bestaat. Daarnaast staat dit recept ook nog eens snel op tafel, wat wil een mens nog meer!

Lees meer »

Harira - Marrokaanse soep

Ja! het is weer tijd voor een lekkere soep. Je kunt de Harira als voorgerecht serveren in een kleine portie maar dit recept is vooral lekker als maaltijdsoep met een stukje stokbrood. Het is een soep die vullend is en wat ook nog eens budgetvriendelijk is!

Lees meer »

Kip madras

Een typisch recept wat vaak met een pakje gemaakt wordt. Dit is echter het echte Indiase recept. Naar mijn mening veel lekkerder, je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Serveer met rijst en naanbrood en smullen maar!

Lees meer »

Beef Bourguignon

Sinds kort heb ik een slowcooker en dat bevalt mij zeer goed! Wij werken beide veel en zijn soms laat thuis, vaak heb ik dan geen zin om nog te koken. Het voordeel van de slowcooker is dat ik deze s'ochtends aanzet en wanneer ik om 18 uur thuis kom is het eten klaar, ideaal! Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel op WikKookt moet plaatsen maar je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Er zullen nog vele recepten volgen want dit is zo makkelijk!

Lees meer »

Risotto paddenstoelen

Eerder heb ik al mijn recept voor risotto met pesto gedeeld. Dit recept is met paddenstoelen en kastanjechampignons, deze zijn momenteel goed verkrijgbaar. Een ideaal recept voor in de herfst!

Lees meer »

Pasta all'arrabbiata

Dit pasta recept is een vegetarisch recept wat pit krijgt door het pepertje. Je kunt hier elke pasta voor gebruiken. Ik gebruikte de farfalle pasta (vlindertjes) in de kleuren van de Italiaanse vlag die Jelmer speciaal voor mij had meegenomen uit Italië.  Nogmaals bedankt Jelmer, het zag er leuk uit! 

Lees meer »

Thaise groene curry met vis

Dit Thaise gerecht kun je klaarmaken in de tijd dat je de rijst aan het koken bent! Binnen 10 minuten heb je een gezonde maaltijd klaarstaan die ook nog lekker is. Zelf zijn we niet zo gek op vis, maar witvis met een gerecht waar veel smaak in zit lusten we wel. Dit gerecht is wel pittig!

Lees meer »

Mexicaanse wraps

Ik maak elke week een weekmenu zodat ik niet hoef na te denken wat we iedere dag moeten eten. Het voordeel is dat we hierdoor vaak nieuwe recepten proberen en gezonder eten. Boodschappen doen is ook echt niet mijn hobby, dus nog een voordeel! Echter kun je verse groente en vlees niet een week vooruit kopen, daarom zijn de laatste dagen vaak gevuld met AVG (aardappels vlees groente uit de vriezer) of dit recept voor wraps. Het gerecht is vegetarisch maar je kunt er ook gehakt aan toevoegen. Deze ingrediënten heb ik altijd in huis en dit gerecht heb ik in een kwartiertje op tafel. Heerlijk na een week hard werken!

Lees meer »

Lasagne

Ik heb er lang over gedaan om een recept te schrijven wat het pakje kan vervangen. In mijn ogen moet het namelijk ook snel op tafel komen, want dat is het gemak van zo'n pakje. Elke keer als ik een recept maakte wat snel klaar was miste ik de smaak. Dus om dicht bij mezelf te blijven hierbij een traditioneel recept voor een heerlijke lasagne. Dit recept zet je niet in een half uur op tafel maar het smaakt heerlijk en je hoeft geen suiker toe te voegen om het proces te versnellen. 

Lees meer »

Rucola stamppot

Officieel is dit een lente stamppot maar je kunt hem natuurlijk in alle seizoenen eten. Nu het stamppotten seizoen weer begonnen is vind ik dit dan ook een heerlijk frisse variant om mee te beginnen. Net als mijn andere recepten kun je hier mee variëren, vervang de cherrytomaatjes eens door zongedroogde tomaten of je kunt de Parmezaanse kaas vervangen door geitenkaas!

Lees meer »