Spinazie ovenschotel

We hadden een aantal ingrediënten in huis, hoe makkelijk is een ovenschotel dan? Alles wat je er in doet smaakt goed vooral als er geraspte kaas overheen zit. Vervang de groente dus gerust met jou favoriete groenten. Inmiddels staat deze regelmatig op het menu bij ons!

Lees meer »

Oosterse paksoi stamppot

Wat eten we vandaag? Stamppot! Maar dan net even anders voor de afwisseling. De oosterse saus zorgt voor een beetje pit. Hij is wel sterk dus je stamppot heeft er niet veel van nodig. Heerlijk een keer wat anders!

Lees meer »

Runder stoofpot

Weer een lekker snel recept waar je geen werk van hebt. Al helemaal niet als je in het bezit bent van een slowcooker! Natuurlijk kan dit ook gewoon in een braadpan gemaakt worden. Dit recept heb ik bedacht na een avondje sushi waar we Mongolische beef kregen, de smaak is net even anders maar dit recept komt redelijk in de buurt. Het was smullen!

Lees meer »

Zalm met Oosterse noodles

Ik heb weer een heerlijk recept met zalm ontdekt! Mijn zusje kwam bij mij eten en dan wil ik altijd iets lekkers maken maar wat niet te lang duurt zodat we genoeg tijd hebben om bij te kletsen. Dit recept staat in twintig minuten op tafel!

Lees meer »

Gado Gado

Dit recept staat in een oogwenk op tafel en is heerlijk! Voorheen aten we dit met rijst maar eigenlijk is het veel lekkerder zonder, bovendien eet je heel veel groente dus een win-win situatie. Je kunt de satésaus zelf maken (zie ook het bami recept op WikKookt) of als je snel wilt een kant en klaar versie. Ik gebruik zelf een poeder variant van Asli, die zit in een blauwe verpakking en is verkrijgbaar bij de xenos of een Aziatische supermarkt.

Lees meer »

Gamba Teriyaki

Ik doe niet echt aan goede voornemens dit jaar. Echter wil ik al langer wat meer vis en schaaldieren in ons menu verwerken. Dat is zo makkelijk nog niet aangezien wij geen liefhebbers zijn en elke week sushi is ook niet de bedoeling (wel lekker!). Daarom heb ik twee oude recepten gecombineerd. De teriyaki saus van de simple sesam noodles samen met veel groente en gamba's. Het resultaat mag er zijn want het was echt heerlijk en voor herhaling vatbaar!

Lees meer »

Sushi krans

Wil je eens uitpakken op een feestje? Maak dan deze sushi krans! Makkelijk te maken en het ziet er heel feestelijk uit. Ik maakte het dit keer met gerookte zalm maar je kunt dit ook maken met andere ingrediënten van je favoriete sushi. 

Lees meer »

Hertenbiefstuk met wildsaus en pastinaak

Bij ons thuis eten we niet standaard vlees, in sommige gerechten vind ik het gewoon niet nodig. Maar als we vlees eten dan het liefst een mooi stuk vlees dat tot zijn recht komt in een gerecht. Hertenbiefstuk is hier een mooi voorbeeld van, samen met deze heerlijke wildsaus en smeuïge pastinaak puree echt een feestje!

Lees meer »

Marinara saus

Een goede saus van tomaten kost vaak veel tijd. De saus moet voor een lange tijd opstaan, alleen dan komt hij goed tot zijn recht. Wanneer de verse tomaten in het seizoen zijn (juni/juli/augustus) kun je hier een grote pan van maken. De tomaten zijn dan extra zoet en geven meer smaak. Momenteel is dat helaas niet zo dus maakte ik een grote pan met tomatenblokjes in de slowcooker. Ideaal om snel iets klaar te maken, hieronder heb ik de saus ontdooid in een pannetje, pasta gekookt en met een beetje Parmezaanse kaas heb je ineens een heerlijke maaltijd!

Lees meer »

Kerst tip: Italiaanse salade

De laatste kerst tip van dit jaar is een bijgerecht. Deze salade heeft een Italiaans tintje en heb ik bedacht toen we in Italië op vakantie waren. De parmaham en mozzarella  zijn daar van uitstekende kwaliteit waardoor je met een paar ingrediënten iets heerlijks op tafel kunt zetten. Inmiddels is het een hit en maakt mijn hele familie deze salade!

Lees meer »

Kerst tip: Aardappelgratin

Aardappelgratin is een klassiek Frans bijgerecht. Het is eenvoudig te maken en je kunt het van te voren al klaarzetten zodat je op de avond zelf weinig werk hebt. Wanneer je voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt is het helemaal simpel maar uiteraard kun je ook verse aardappelen gebruiken, verleng de tijd in de oven dan met 10 minuten.  

Lees meer »

Kerst tip: Rollade

Het is december, daarom leek het mij leuk om alvast recepten voor een kerstmenu te delen. De komende weken komt er nog een bijgerecht en een bijpassende salade online. Als voorgerecht zou je het recept voor carpaccio bonbons kunnen maken en als nagerecht de chocolade mousse. Ik ben benieuwd of dit recept bij jullie op tafel komt te staan dit jaar!

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb