Kaas-ui brood

Kaas-ui brood is heerlijk om te serveren bij een soep. Neem bijvoorbeeld de chinese tomatensoep of de mosterdsoep die ook te vinden zijn op deze website. Het kost even wat tijd om het brood te laten rijzen maar verder is het eigenlijk heel simpel en doet de oven zijn werk.

Lees meer »

Gado Gado

Dit recept staat in een oogwenk op tafel en is heerlijk! Voorheen aten we dit met rijst maar eigenlijk is het veel lekkerder zonder, bovendien eet je heel veel groente dus een win-win situatie. Je kunt de satésaus zelf maken (zie ook het bami recept op WikKookt) of als je snel wilt een kant en klaar versie. Ik gebruik zelf een poeder variant van Asli, die zit in een blauwe verpakking en is verkrijgbaar bij de xenos of een Aziatische supermarkt.

Lees meer »

Gamba Teriyaki

Ik doe niet echt aan goede voornemens dit jaar. Echter wil ik al langer wat meer vis en schaaldieren in ons menu verwerken. Dat is zo makkelijk nog niet aangezien wij geen liefhebbers zijn en elke week sushi is ook niet de bedoeling (wel lekker!). Daarom heb ik twee oude recepten gecombineerd. De teriyaki saus van de simple sesam noodles samen met veel groente en gamba's. Het resultaat mag er zijn want het was echt heerlijk en voor herhaling vatbaar!

Lees meer »

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is een heerlijke soep die een beetje zoet is door de appelmoes, zuur door het tomatensap en lekker gevuld met groente en ei. Dit recept heb ik in 2014 al geschreven en is het eerste recept in mijn handgeschreven kookboek. Inmiddels vijf jaar verder deel ik het graag met jullie op deze website!

Lees meer »

Snelle aioli

Ik maakte op verzoek van mijn zusje Janneke deze snelle aioli. Doe maar een potje extra zei ze, en hierdoor maakte ik deze leuke foto. Dit is het recept voor de snelle versie maar je kunt natuurlijk ook de mayonaise zelf maken.

Lees meer »

Sushi krans

Wil je eens uitpakken op een feestje? Maak dan deze sushi krans! Makkelijk te maken en het ziet er heel feestelijk uit. Ik maakte het dit keer met gerookte zalm maar je kunt dit ook maken met andere ingrediënten van je favoriete sushi. 

Lees meer »

Hertenbiefstuk met wildsaus en pastinaak

Bij ons thuis eten we niet standaard vlees, in sommige gerechten vind ik het gewoon niet nodig. Maar als we vlees eten dan het liefst een mooi stuk vlees dat tot zijn recht komt in een gerecht. Hertenbiefstuk is hier een mooi voorbeeld van, samen met deze heerlijke wildsaus en smeuïge pastinaak puree echt een feestje!

Lees meer »

Quesadilla

Quesedilla is een soort tosti maar dan met wraps. Je kunt het serveren als een snack of als maaltijd met een lekkere salade erbij. Deze Quesadilla is makkelijk en snel te maken, je kunt hem onder een grill doen maar ook gewoon in een koekenpan!

Lees meer »

Marinara saus

Een goede saus van tomaten kost vaak veel tijd. De saus moet voor een lange tijd opstaan, alleen dan komt hij goed tot zijn recht. Wanneer de verse tomaten in het seizoen zijn (juni/juli/augustus) kun je hier een grote pan van maken. De tomaten zijn dan extra zoet en geven meer smaak. Momenteel is dat helaas niet zo dus maakte ik een grote pan met tomatenblokjes in de slowcooker. Ideaal om snel iets klaar te maken, hieronder heb ik de saus ontdooid in een pannetje, pasta gekookt en met een beetje Parmezaanse kaas heb je ineens een heerlijke maaltijd!

Lees meer »

Kerst tip: Italiaanse salade

De laatste kerst tip van dit jaar is een bijgerecht. Deze salade heeft een Italiaans tintje en heb ik bedacht toen we in Italië op vakantie waren. De parmaham en mozzarella  zijn daar van uitstekende kwaliteit waardoor je met een paar ingrediënten iets heerlijks op tafel kunt zetten. Inmiddels is het een hit en maakt mijn hele familie deze salade!

Lees meer »

Kerst tip: Aardappelgratin

Aardappelgratin is een klassiek Frans bijgerecht. Het is eenvoudig te maken en je kunt het van te voren al klaarzetten zodat je op de avond zelf weinig werk hebt. Wanneer je voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt is het helemaal simpel maar uiteraard kun je ook verse aardappelen gebruiken, verleng de tijd in de oven dan met 10 minuten.  

Lees meer »

Kerst tip: Rollade

Het is december, daarom leek het mij leuk om alvast recepten voor een kerstmenu te delen. De komende weken komt er nog een bijgerecht en een bijpassende salade online. Als voorgerecht zou je het recept voor carpaccio bonbons kunnen maken en als nagerecht de chocolade mousse. Ik ben benieuwd of dit recept bij jullie op tafel komt te staan dit jaar!

Lees meer »